Domaine Comelade , Barral 1991 – 1987

 

Domaine Comelade

Domaine Comelade is, zoals zoveel van onze domeinen, een familiedomein. Momenteel is Lionel Comelade de vijfde generatie. Het domein is gelegen in Estagel en heeft een oppervlakte van 40ha. In de ondergrond hier vinden we zwarte en witte schistes. Aan de oppervlakte vinden we op de wildere plaatsen veel rozemarijn, lavendel en tijm terug.

Lionel is gekend voor zijn karakterwijnen en superlekkere Rivesaltes.

Le Barral, Rivesaltes Ambré 1991 en 1987 (VDN)

Frankrijk , Appelation: Rivesaltes

De tweede Vin Doux Naturel van het domein werd gemaakt van 70% macabeu en 30% grenache gris. Deze super Rivesaltes heeft een zeer complexe neus en mond. Je kan eraan blijven ruiken en er steeds andere dingen in terugvinden. In de mond komt deze wijn eerst zeer fris aanzetten, daarna krijgen we een soepele, volle mond met een bijzonder lange afdronk. Net zoals de voorganger zit de wijn in een speciale fles.

Verkozen tot de beste Languedoc wijn in de Standaardmagazine door Simonne Wellekens (oktober 2010, 1991).

We hebben nog enkele flessen van 1991. Toen we nieuwe bestelden, kregen we de jaargang 1987. Nu is het volgens Lionel pas tijd om deze op fles te zetten en er van te genieten.

Deze prachtige Rivesaltes tref je aan in verschillende ‘betere’ restaurants in België

 

Prijs per fles 0.5L: € 17.55

Comments are closed.