Mas Baux, Grand Red

Mas Baux

Mas Baux is het domein van het sympathieke koppel Serge en Marie-Pierre Baux. Het domein is gelegen in Canet-en-Roussilon en heeft een oppervlakte van 20ha, waarvan 12ha wijngaarden. Serge kocht dit verwaarloosde domein in 1997 en besliste om de oude grenachestokken te laten staan en verder 80% van de andere wijnstokken te rooien en nieuwe stokken van mourvèdre, syrah, cabernet sauvignon en muscat aan te planten. Op de ondergrond vinden we ‘galets-roulé’ welke we ook terugvinden in Chateauneuf du Pape. Serge neemt zijn tijd voor zijn wijngaard en wijnen. Zijn geheim om goede wijnen te maken bestaat uit drie woorden: ‘ Temps, temps et encore du temps!. De rendementen van het domein zijn aan de lage kant: tussen de 25 en 35hl/ha. Ondertussen zijn de meeste van zijn wijnen ook volledig BIO.

MOMENTEEL UITGEPUT

 

Grand Red 2015

Deze Grand Red, cotes du Roussillon, werd gemaakt van 50% syrah en 50% mourvèdre. We importeren nu al vele jaren van Serge Baux maar zo’n donkere Grand Red als deze jaargang, hebben we nog nooit gehad. De wijn is inktzwart, de neus boordevol kruiden en zwart fruit. Je kan er aan blijven ruiken. De mond is een zeer mooi vervolg op de neus.

Prachtige wijn aan een knappe prijs!

 

Zeer mooie wijn om zo van te genieten of bij een stuk rood vlees

 

Prijs per fles 0.75l: € 9.10

Comments are closed.