Mas Baux ,Soleil Rouge

Mas Baux

Mas Baux is het domein van het sympathieke koppel Serge en Marie-Pierre Baux. Het domein is gelegen in Canet-en-Roussilon en heeft een oppervlakte van 20ha, waarvan 12ha wijngaarden. Serge kocht dit verwaarloosde domein in 1997 en besliste om de oude grenachestokken te laten staan en verder 80% van de andere wijnstokken te rooien en nieuwe stokken van mourvèdre, syrah, cabernet sauvignon en muscat aan te planten. Op de ondergrond vinden we ‘galets-roulé’ welke we ook terugvinden in Chateauneuf du Pape. Serge neemt zijn tijd voor zijn wijngaard en wijnen. Zijn geheim om goede wijnen te maken bestaat uit drie woorden: ‘ Temps, temps et encore du temps!. De rendementen van het domein zijn aan de lage kant: tussen de 25 en 35hl/ha. Ondertussen zijn de meeste van zijn wijnen ook volledig BIO.

Soleil Rouge 2014 (rood)  MOMENTEEL UITVERKOCHT , 2015 WERD NIET GEMAAKT, WE WACHTEN OP JAARGANG 2016

Frankrijk , Appellation: Cotes de Roussillon

Deze ‘zonnige’ Baux werd gemaakt van 47% mourvèdre, 43% syrah en 10% grenache en kreeg een opvoeding van vijftien maanden op vaten van 500 liter. De neus is zeer vol met veel tonen van zwart fruit, kruidigheid, chocolade en fijne houttoetsen. Na walsen wordt dit nog sterker. De mond is aangenaam, soepel en fris. We proeven een zeer evenwichtige wijn met een volle body.

Serveer deze fijne krachtpatser bij een hertenfilet, gekruid lamsvlees of een fijne tournedos.

Prijs per fles 0.75L: €

Comments are closed.