Domaine Bertrand-Bergé -Les Mégalites

Domaine Bertrand-Bergé

In het hartje van de Fitou, in Paziols, vinden we de 33ha wijngaard van Sabine en Jerôme Bertrand. Jerôme is de zesde generatie van wijnbouwers binnen de familie. Zijn overgrootvader won reeds tijdens de wereldtentoonstelling van Parijs een prijs voor zijn wijn. De ouders van Jerôme beslisten om hun druiven naar de coöperatieve te brengen. In 1993 namen Jerôme en Sabine het roer in handen en gingen terug volledig voor zichzelf werken. Als we nagaan welke prijzen ze reeds wonnen met hun wijnen, weten we dat ze de juiste beslissing hebben genomen. In 1998 kregen ze voor de eerste keer drie sterren in de Guide Hachette voor hun Jean Sirven. Van deze prachtwijn worden helaas maar 4000 flessen gemaakt. Dit is ongetwijfeld één van de beste domeinen in Fitou. Naast deze Jean Sirven maken ze ook nog een paar andere prachtige wijnen, waaronder een bijna 100% carignan, Mégalites, en een Rivesaltes Ambre. Jerôme en Sabine werken zoals vele van onze wijnbouwers met zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen en oogsten hun druiven manueel.

Cuvée Les Mégalithes 2012 (rood)                            MOMENTEEL UITVERKOCHT

Frankrijk , Appellation: Fitou

Wie beweert dat van carignan geen mooie wijnen kunnen gemaakt worden werpen wij hier de handschoen toe; 95% carignan van de beste percelen (+50 jaar) wordt hier gevinifieerd tot een symfonie van kruiden (laurier, tijm) en zwart fruit; de wijn verblijft achttien maanden in cuve en wordt noch geklaard, noch gefilterd. De zeer volle wijn geeft in de mond ook smaken van laurier en jeneverbessen. Een perfecte begeleider van wildstoverij. Eén van Frankrijks top carignanwijnen, die regelmatig gelauwerd wordt. Een wijn om nu te drinken, maar die zeker nog enkele jaren kan bewaren in een goede kelder.

Prijs per fles 0.75L: € 17.6

Comments are closed.