Domaine Bertrand-Bergé, Rivesaltes Ambre

Domaine Bertrand-Bergé

In het hartje van de Fitou, in Paziols, vinden we de 33ha wijngaard van Sabine en Jerôme Bertrand. Jerôme is de zesde generatie van wijnbouwers binnen de familie. Zijn overgrootvader won reeds tijdens de wereldtentoonstelling van Parijs een prijs voor zijn wijn. De ouders van Jerôme beslisten om hun druiven naar de coöperatieve te brengen. In 1993 namen Jerôme en Sabine het roer in handen en gingen terug volledig voor zichzelf werken. Als we nagaan welke prijzen ze reeds wonnen met hun wijnen, weten we dat ze de juiste beslissing hebben genomen. In 1998 kregen ze voor de eerste keer drie sterren in de Guide Hachette voor hun Jean Sirven. Van deze prachtwijn worden helaas maar 4000 flessen gemaakt. Dit is ongetwijfeld één van de beste domeinen in Fitou. Naast deze Jean Sirven maken ze ook nog een paar andere prachtige wijnen, waaronder een bijna 100% carignan, Mégalites, en een Rivesaltes Ambre. Jerôme en Sabine werken zoals vele van onze wijnbouwers met zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen en oogsten hun druiven manueel.

Rivesaltes Ambré (solera)

Frankrijk , Appellation: Rivesaltes

Een prachtige vin doux naturel, gemaakt van 100% macabeo, die een mooie amberkleur heeft en een zeer complexe neus met toetsen van vijgen, nougat en noten. Na een verblijf van één jaar op cuves, gaat de wijn nog één jaar op vaten en daarna wordt deze afgewerkt via het Solerasysteem. Deze Rivesaltes wordt gemaakt met een rendement van 20hl/ha.

Laat uw zoete nagerechten of uw crème brûlée vergezellen door deze fijne

dessertwijn en verras uw tafelgenoten! Of volg de raad van de wijnbouwer en geniet hiervan met een goede sigaar.

Een weinig bekende wijnsoort die de moeite waard is om te proeven.

Prijs per fles 0.5L : € 14.9

Comments are closed.