Vinessens, Sein

Vinessens

 

Vinessens is een wijndomein van 30 ha gelegen in Villena, Alicante. Het domein ligt op 600 meter hoogte. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalksteen. De omgeving is ideaal om de monastrell te telen. Naast monastrell, hebben ze ook syrah, merlot, cabernet sauvignon en garnacha. De monastrell hier heeft een leeftijd van ongeveer 50 jaar en de cabernet sauvignon is de oudste uit de regio, namelijk 30 jaar oud.

Sein, 2014

Spanje, Appellatie : Do Alicante

Sein werd gemaakt van 60% monastrell en 40% syrah. De druiven werden geoogst in kleine kisten om ze niet te kwetsen tijdens het transport van de wijngaard naar de kelder. Daar aangekomen ondergaan de druiven nog een strenge selectie. Alleen de beste druiven

worden gebruikt. De wijn ondergaan een opvoeding van 6 maanden op nieuwe Franse eiken vaten. Na botteling blijft de wijn nog 6 maanden op het domein alvorens te verkopen.

We zien een wijn met een diepe kersenrode kleur. We ruiken een enorme massa aan rood en zwart fruit, aangevuld met een mooie kruidigheid en vanilletoetsen. De wijn blijft heel lang in de mond hangen. Een prachtige wijn om van te genieten.

per fles 0.75L: € 10.95

Comments are closed.