Weingut Lukas Lehner, Beerenauslese 2005 – 2011

 

Weingut Lukas Lehner

 

Weingut Lehner is ons wijndomein uit Oostenrijk. Luc leerde Lukas in het najaar 2010 kennen en vond zijn wijnen schitterend. Lukas zijn wijndomein ligt in Velm, een 40tal kilometer ten noorden van Wenen. Het domein heeft een oppervlakte van 5Ha. Hij kocht het domein samen met zijn ouders aan in 2003. Voor Lukas is wijn maken geen job of een hobby, het is zijn passie. Het is niet zijn bedoeling om een grotere wijngaard te bezitten maar om kwaliteitswijnen te blijven maken. Lukas is een jonge kerel die nog heel wat in zijn mars heeft. In mei 2014 werd verkozen tot beste jonge Oostenrijkse wijnbouwer onder de 30 jaar. Een hele prestatie!

Beerenauslese 2005 en 2011

Niederösterreich, Qualitätswein, 100% riesling (fles 0,375l)

Dit ‘zoetje’ werd zeer fijn gemaakt, met alleen druiven van ‘edelrot’. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De gisting vond plaats in acaciavaten maar de rijping gebeurde op inoxcuves. De neus is overweldigend en komt terug in de mond. De mond bevat veel fruit met abrikozen, limoen en witte rozijntjes. Door de mooie zuurbalans kan deze wijn, in een goede kelder of klimaatkast, nog een 10tal jaren bewaard worden.

Te serveren op 10 à 12° bij fruittaart, makarons of een van de typische Oostenrijkse kazen uit de regio.

Prijs per fles 0.375L: €14.55

Comments are closed.