Chateau Faiteau, La Syrah

Chateau Faîteau

Het wijndomein van Jean Michel Arnaud is gelegen in Minervois-la-Livinière, en is de betere cru van Minervois. Het familiedomein is gelegen in La Livinière zelf. De wijnen van Jean Michel staan bekend als mee van de fijnste van de regio. In deze regio in het door de ondergronden niet zo eenvoudig om te werken. We treffen hier marmer en silex aan, welke een zeer mooie mineraliteit geven. Eens je hier geweest bent, weet je dat alles hier manueel moet gebeuren.

 

La Syrah de Faîteau  2014

Frankrijk , Appellation: IGP Pays D’oc

Deze wijn werd gemaakt van stokken van 15 jaar oud, nog vrij jong dus. Toch krijgen we een volle neus met de typische kenmerken van de syrah: rijp rood fruit, met de nodige kruidigheid en een bloemig toetsje. De syrah kreeg een vatrijping van 4 maanden mee. Momenteel nog heel jong in de neus en mond, dus best enkele uurtjes op voorhand openen

Serveer deze volle wijn bij een goed stuk rood vlees. Een topper prijs/kwaliteit!

 

Prijs per fles 0.75L: € 8.65 (2014)

Comments are closed.