Vinessens, El Telar

Vinessens

 

Vinessens is een wijndomein van 30 ha gelegen in Villena, Alicante. Het domein ligt op 600 meter hoogte. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalksteen. De omgeving is ideaal om de monastrell te telen. Naast monastrell, hebben ze ook syrah, merlot, cabernet sauvignon en garnacha. De monastrell hier heeft een leeftijd van ongeveer 50 jaar en de cabernet sauvignon is de oudste uit de regio, namelijk 30 jaar oud.

El Telar 2012

Spanje, Appellatie : Do Alicante

Niet alleen de chardonnay is nieuw op het domein maar ook de El Telar. Toen we de wijn in vatstaal proefden, wisten we al dat we een ‘grote’ jongen voor ons hadden staan. De wijn werd gemaakt van 90% monastrell met 10% cabernet sauvignon en kreeg een vatrijping van 15 maanden mee. De geur is enorm en blijft maar komen. Hetzelfde krijgen we in de mond. De wijn is nog veel te jong, best om deze nog vele uren op voorhand te karaferen. De afdronk is ellenlang.

90/100 bij Robert Parker

Rendement van deze El Telar: 7hl/ha!!!

 

Prijs per fles 0.75L: €24.50

Comments are closed.