Weingut Lukas Lehner, Chardonnay

Weingut Lukas Lehner

 

Weingut Lehner is ons wijndomein uit Oostenrijk. Luc leerde Lukas in het najaar 2010 kennen en vond zijn wijnen schitterend. Lukas zijn wijndomein ligt in Velm, een 40tal kilometer ten noorden van Wenen. Het domein heeft een oppervlakte van 5Ha. Hij kocht het domein samen met zijn ouders aan in 2003. Voor Lukas is wijn maken geen job of een hobby, het is zijn passie. Het is niet zijn bedoeling om een grotere wijngaard te bezitten maar om kwaliteitswijnen te blijven maken. Lukas is een jonge kerel die nog heel wat in zijn mars heeft. In mei 2014 werd verkozen tot beste jonge Oostenrijkse wijnbouwer onder de 30 jaar. Een hele prestatie!

 

UITGEPUT

Chardonnay 201

Niederösterreich, Qualitätswein

In onze Oostenrijkse chardonnay treffen we zeer veel fruit aan zowel in de neus als in de mond. De aanzet geeft frisse toetsen van citrus fruit. Daarna krijgen we zeer veel exotisch fruit met vooral passievruchten. Serveer deze Chardonnay als aperitiefwijn of bij een stukje witte vis.

Prijs per fles 0.75L: €10.80

Comments are closed.