Mas Baux, Rouge à  Lèvres

 

Mas Baux                       VOLLEDIG UITVERKOCHT

Mas Baux is het domein van het sympathieke koppel Serge en Marie-Pierre Baux. Het domein is gelegen in Canet-en-Roussilon en heeft een oppervlakte van 20ha, waarvan 12ha wijngaarden. Serge kocht dit verwaarloosde domein in 1997 en besliste om de oude grenachestokken te laten staan en verder 80% van de andere wijnstokken te rooien en nieuwe stokken van mourvèdre, syrah, cabernet sauvignon en muscat aan te planten. Op de ondergrond vinden we ‘galets-roulé’ welke we ook terugvinden in Chateauneuf du Pape. Serge neemt zijn tijd voor zijn wijngaard en wijnen. Zijn geheim om goede wijnen te maken bestaat uit drie woorden: ‘ Temps, temps et encore du temps!. De rendementen van het domein zijn aan de lage kant: tussen de 25 en 35hl/ha. Ondertussen zijn de meeste van zijn wijnen ook volledig BIO.

Rouge à Lévres 2015 (Rose) 

Frankrijk , Appellation: Cotes Catalan

in juli kregen we een mailtje dat deze rosé verkozen is als beste rosé

van Frankrijk uit meer dan 4000 rosé’s. De Guide Hachette zal pas verschijnen

in november maar helaas is de wijn al volledig uitverkocht (ook op het domein)

JAARGANG 2015 KREEG EEN GOUDEN MEDAILLE TIJDENS MILLESIMME BIO 2016mas baux rose

Prijs per fles 0.75L: € 10.00

Comments are closed.