Ritme Celler, Ritme

Ritme Celler

We zijn blij de wijnen van dit topdomein in onze kelders te hebben. Albert Jané is bekend voor zijn wijnen uit Montsant, Acustic. In 2013 kocht hij in Poboleda een oude hoeve die hij verbouwde tot zijn nieuwe wijnkelder. Hier maakt hij zijn ‘Ritme’ wijnen. Priorat is een van de beste en kleinste regio’s in Spanje. Het landschap is hier woest en ruig. Alles moet hier manueel gedaan worden. De wijnstokken van Albert Jane zijn tussen de 35 en 80 jaar oud. Hoeven we er nog bij te vertellen dat ze hier enorm op kwaliteit werken.

 

Ritme 2014 (rood)

Spanje, DOC Priorat

De ‘basis’wijn van het domein werd gemaakt met 70% samso (= carinyena of carignan) en 30% garnacha en kreeg 10 maanden vatrijping. De stokken staan op een hoogte van 300 tot 750 meter. De neus en mond zijn zeer complex maar toch zeer fijn en elegant Weer een wijn waar we aan kunnen blijven ruiken, waar we telkens andere geuren en smaken uit halen.

Een wijn met een schitterende prijs/kwaliteitverhouding.

Te serveren bij fazant, ree, patrijs

De wijn kreeg een score van 91 punten in de befaamde Peninguide!RITME 2012

92/100 Robert Parker

Prijs per fles 0.75L: €14.95

Comments are closed.