Chateau Faiteau, Gaston, Minervois-la-Livinière

Chateau Faîteau

Het wijndomein van Jean Michel Arnaud is gelegen in Minervois-la-Livinière, en is de betere cru van Minervois. Het familiedomein is gelegen in La Livinière zelf. De wijnen van Jean Michel staan bekend als mee van de fijnste van de regio. In deze regio in het door de ondergronden niet zo eenvoudig om te werken. We treffen hier marmer en silex aan, welke een zeer mooie mineraliteit geven. Eens je hier geweest bent, weet je dat alles hier manueel moet gebeuren.

Minervois –La-Livinière 2006 (rood)

           – Gaston, Minervois-La-Livinière 2014(rood)

Frankrijk , Appellation: Minervois-la-Livinière

Deze prachtige La-Livinière werd gemaakt van 70% syrah met 15% carignan en 15% grenache. De wijn kreeg een vatlagering van 14 maanden. Geef deze elegante wijn even tijd na het openen of geef de wijn in een karaf. We ruiken veel fruit, kruidigheid en mineraliteit. De mond is zeer vol en complex maar toch heel fijn.

Zeer lekkere wijn

Te serveren als genietwijn , bij fijn rood vlees, ree of pluimwild .

Prijs per fles 0.75L: € 15.35

Comments are closed.