Domaine Bertrand-Bergé, La Boulière

Domaine Bertrand-Bergé

In het hartje van de Fitou, in Paziols, vinden we de 33ha wijngaard van Sabine en Jerôme Bertrand. Jerôme is de zesde generatie van wijnbouwers binnen de familie. Zijn overgrootvader won reeds tijdens de wereldtentoonstelling van Parijs een prijs voor zijn wijn. De ouders van Jerôme beslisten om hun druiven naar de coöperatieve te brengen. In 1993 namen Jerôme en Sabine het roer in handen en gingen terug volledig voor zichzelf werken. Als we nagaan welke prijzen ze reeds wonnen met hun wijnen, weten we dat ze de juiste beslissing hebben genomen. In 1998 kregen ze voor de eerste keer drie sterren in de Guide Hachette voor hun Jean Sirven. Van deze prachtwijn worden helaas maar 4000 flessen gemaakt. Dit is ongetwijfeld één van de beste domeinen in Fitou. Naast deze Jean Sirven maken ze ook nog een paar andere prachtige wijnen, waaronder een bijna 100% carignan, Mégalites, en een Rivesaltes Ambre. Jerôme en Sabine werken zoals vele van onze wijnbouwers met zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen en oogsten hun druiven manueel.

Vanaf oogst 2013 krijgen de wijnen het Biolabel. Ondertussen staat de tijd bij hun niet stil. Onlangs bouwden ze een nieuwe kelder en maakten ze ook een nieuwe wijn met veel mourvèdre in.

Cuvée La Boulière 2011-2012 (rood)                  

Deze nieuwe cuvee bestaat uit 40% mourvèdre, aangevuld met carignan, syrah en grenache. Om hun mourvèdredruiven alles te geven wat er mogelijk is, knippen ze hun trossen in 2. De druiven krijgen op deze manier nog meer volheid.

We mochten deze wijn proeven tijdens ons bezoek aan het domein in september 2013. We proeven een zeer volle, krachtige, soepele wijn. De mond is zeer mooi en heeft prachtige frisse zuren. Jerôme en Sabine maakten hier maar 5000 flessen van. Een wijn die nu lekker is maar die je ook nog een paar jaar kan bewaren!

Prijs per fles 0.75L: € 22.00

Comments are closed.