Domaine de Valensac, Grand Valensac

Domaine de Valensac

 

Domaine de Valensac is een wijndomein gelegen in Florensac, de buurt van het meer van Thau. Het domein is al vele jaren in handen van de familie Lafon maar wordt geleid door Edwige Thuilé. Zij kreeg haar opleiding oenologie in Bourgogne en dat proef je in haar wijnen die strak maakt. In de wijnen met vatrijping kan je deze zeer subtiel proeven.

Naast haar mooie witte en rode wijn maakt ze ook nog een prachtige bubbel.

Grand Valensac 2015 (wit)

Frankrijk , Appellation: IGP  Pays D’Oc

Grand Valensac werd gemaakt van 100% chardonnay en kreeg een vatrijping van 6 maanden mee. De wijn is zeer fris, met aangename houttoetsen en fris fruit. In de mond komt het fruit terug aangevuld met een zachte vanilletoets en een beetje mineraliteit. Je vraagt automatisch om een 2e glas. NA het proeven van deze wijn, besef je goed waar Edwige haar opleiding genoten heeft, namelijk Bourgogne. Deze wijn is zeker een aanrader prijs/kwaliteit.

Te serveren bij gerechten met sauzen en kazen

          Prijs per fles 0.75L: € 8.40

Comments are closed.