Domaine de Valensac, Triade

Domaine de Valensac

 

Domaine de Valensac is een wijndomein gelegen in Florensac, de buurt van het meer van Thau. Het domein is al vele jaren in handen van de familie Lafon maar wordt geleid door Edwige Thuilé. Zij kreeg haar opleiding oenologie in Bourgogne en dat proef je in haar wijnen die strak maakt. In de wijnen met vatrijping kan je deze zeer subtiel proeven.

Naast haar mooie witte en rode wijn maakt ze ook nog een prachtige bubbel.

Triade 2014 (rood)

Frankrijk , Appellation: Vin de Pays D’Oc

Naast voortreffelijke witte wijnen maken Edwige ook een zeer mooie rode wijn.

Triade werd gemaakt van 44% cabernet sauvignon met 32% merlot en 44% syrah en kreeg een vatrijping van 12 maanden op Franse eik. We proeven en ruiken een zeer volle wijn met veel donker fruit en bessen, aangevuld met kruidigheid. De wijn komt zeer zacht en fluwelig binnen in de mond.

Een aanrader bij rood vlees, gegrild vlees of wildgerechten.

Prijs per fles 0.75L: € 10.20

Comments are closed.