Ritme Celler, Ritme Blanc

Ritme Celler

We zijn blij de wijnen van dit topdomein in onze kelders te hebben. Albert Jané is bekend voor zijn wijnen uit Montsant, Acustic. In 2013 kocht hij in Poboleda een oude hoeve die hij verbouwde tot zijn nieuwe wijnkelder. Hier maakt hij zijn ‘Ritme’ wijnen. Priorat is een van de beste en kleinste regio’s in Spanje. Het landschap is hier woest en ruig. Alles moet hier manueel gedaan worden. De wijnstokken van Albert Jane zijn tussen de 35 en 80 jaar oud. Hoeven we er nog bij te vertellen dat ze hier enorm op kwaliteit werken.

 

Ritme 2012(wit)

Spanje, DOC Priorat

 

Onze witte Priorat is gemaatk van 70% garnatxa blanca en 30% macabeu. 30% hiervan onderging een vatrijping van 11 maanden. De wijn heeft een zeer mooie neus van wit fruit, aangevuld met mineraliteit en een beetje vanille. De geuren komen terug in de mond.

We krijgen goeie zuren in de volle mond, die een vrij lange afdronk heeft. Voor sommige mensen een niet zo evidente smaak maar prachtig om te combineren met eten.

Ritme is een perfecte begeleider bij kazen, bv Manchegokaas, wit vlees en vis met roomsauzen. Deze wijn kan je nog enkele jaren bewaren in een goede kelder.

Parkerscores: 90! (voor de 2011)

2012: guia Penin 92

Prijs per fles 0.75L: €16.80

 

Comments are closed.