OOSTENRIJK,DAC Weinviertel, Weingut Lukas Lehner, Grüner Veltliner 2017

Grüner Veltliner 2017

Niederösterreich, Qualitätswein

 

Bijna 30% van de aangeplante druivensoort in Oosenrijk is de Grüner Veltliner, maw dit is de belangrijkste druif. Deze druiven kan je vinden in Niederösterrreich en Burgenland (de betere wijnen van Grüner Veltliner komen uit Niederösterreich). Deze DAC toegelaten druif (DAC is te vergelijken met AOP in Frankrijk) heeft als eigenschap dat ze kruidig is met aanvulling van steenfruit. De wijn van Lukas heeft een zeer frisse aanzet met mooie zuren in de mond. We proeven inderdaad de zachte kruidigheid aangevuld met wat perziktoetsen en een beetje mineraliteit. Deze Grüner Veltliner is zeer veelzijdig, je kan hem drinken als aperitief, bij asperges, bij oosterse gerechten of een stukje vis. Door de mooie zuurtegraad gaat deze wijn ook perfect bij een stukje kaas.

Je proeft de zon in het glas en in de winter droom je van een terrasje

 

Prijs per fles 0.75L: €10.35

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>