SPANJE, DO Alicante, Vinessens, El Telar 2013

Toen we de wijn  voor de allereerste keer in vatstaal proefden, wisten we al dat we een ‘grote’ jongen voor ons hadden staan. Elk jaar zijn we weer onder de indruk van de kwaliteit ervan. De wijn werd gemaakt van 90% monastrell met 10% cabernet sauvignon en kreeg een vatrijping van 15 maanden mee. De geur is enorm en blijft maar komen. Hetzelfde krijgen we in de mond. De wijn is nog veel te jong, best om deze nog vele uren op voorhand te karaferen. De afdronk is ellenlang. Je vraagt je af hoe je zoveel smaak in een fles kan krijgen

90/100 bij Robert Parker

Rendement van deze El Telar: 7hl/ha!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>