Mas Baux

Mas Baux is het domein van het sympathieke koppel Serge en Marie-Pierre Baux. Het domein is gelegen in Canet-en-Roussilon en heeft een oppervlakte van 20ha, waarvan 12ha wijngaarden. Serge kocht dit verwaarloosde domein in 1997 en besliste om de oude grenachestokken te laten staan en verder 80% van de andere wijnstokken te rooien en nieuwe stokken van mourvèdre, syrah, cabernet sauvignon en muscat aan te planten. Op de ondergrond vinden we ‘galets-roulé’ welke we ook terugvinden in Chateauneuf du Pape. Serge neemt zijn tijd voor zijn wijngaard en wijnen. Zijn geheim om goede wijnen te maken bestaat uit drie woorden: ‘ Temps, temps et encore du temps!. De rendementen van het domein zijn aan de lage kant: tussen de 25 en 35hl/ha. Ondertussen zijn de meeste van zijn wijnen ook volledig BIO.

 

HET DOMEIN MAAKT ALLEEN BIO WIJNEN

 

Comments are closed.