Oostenrijk

Grand Classic Brut 34 Monate

Osterreichischer Sekt

40% weisburgunder + 30% chardonnay + 30% welschriesling

€ 16.00

Deze prachtige sekt werd gemaakt van 30% chardonnay met 40% weisburgunder en 30% welschriesling en werd gemaakt op de tradionele manier, dwz zoals in de Champagneregio, en kreeg een lagering van 34 maanden mee.

De wijn heeft een zeer fijne pareling, een volle neus en een ongelooflijk volle en lekkere mond. Graag een 2e glas aub.

Rosé Secco

Parelwijn

50% pinot noir + 50% zweigelt

€ 13.50

Altijd leuk om van je wijnbouwer te horen dat hij weer eventjes naast de platgetreden paden gaat!

Lukas maakte voor de eerste keer deze Rosé Secco van 50% pinot noir en 50% zweigelt. De druiven werden manueel geoogst begin september 2018 en er werd februari 2019 voor 2.3 BAR CO2 ingespoten, zodat we een parelwijn krijgen. We proefden deze secco voor de eerste keer samen met een van onze restaurateurs en naast de mooi volle smaak ontdekten we nog een 2e verrassing aan deze fles. De buitenkant lijkt op eender welke fles schuimende wijn met een mooi capsule er rond maar in de plaats van een kurkenstop , is deze fles afgesloten met een draaistop. 

Zeer handig in de zomer op een zonnig terras of bij een picknick.
Te serveren bij een slaatje, een licht voorgerecht of een frisse limoentaart.

Gruner Veltliner 2018

DAC Weinviertel

100% gruner veltliner

€ 10.35

Gruner Veltliner treffen we vrij veel aan in Oostenrijk. De betere Gruner Veltliners worden in Niederösterreich gemaakt. De wijn geeft een heel frisse neus met tonen van wit fruit en wat kruidigheid. De mond is vol en laat je dromen van zomerse gerechten.

Muskateller (MOMENTEEL UITGEPUT)

Niederösterreich

100% muskateller

€ 11.45

De meeste mensen kennen de muskateller onder de naam muscat à petit grains. Deze aangename volle vlotte wijn in geur en smaak laat zich perfect drinken bij het aperitief, als begeleider van asperges of de zomerse  of oosterse keuken.

Gruner Veltliner November 2017

DAC Weinviertel

100% gruner veltliner

€ 13.95

We schrokken toen we allereerste keer deze wijn mochten proeven. Wat een glas boordevol geuren en smaken. De druiven van deze wijn werden pas , oorspronkelijk moest het november zijn maar deze , in december geoogst en zorgen ervoor dat we een heel volle wijn krijgen. Vele mensen denken dan automatisch aan een zoetere wijn maar deze November is droog en een perfecte begeleider bij wit vlees met roomsauzen, schaal en schelpdieren.

 

Chardonnay 2018

Niederösterreich

100% chardonnay

€ 10.80

In onze Oostenrijkse chardonnay treffen we zeer veel fruit aan zowel in de neus als in de mond. De aanzet geeft frissen toetsen van citrusfruit. Daarna krijgen we veel exotisch met vooral passievruchten. Lukas slaagde erin om hier geen typische chardonnay van te maken, sommigen hebben last om tijdens een blinddegustatie hier een chardonnay van te maken!

Te serveren als aperitief of bij een stukje witte vis.